Susjedne županije 18.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Varaždinske sličice

Pravni savjeti
Grad Varaždin uključio se u projekt zagrebačkog Pravnog fakulteta pod nazivom Pravna klinika u okviru kojeg studenti viših godina pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima. Klinika dolazi u Varaždin u četvrtak, 17. travnja, od 10 do 14 sati u prostorije gradske vijećnice.
Otvoreni Grabanički vrtovi
Varaždin je dobio Grabaničke vrtove koji su otvoreni na plodnom zemljištu uz stambeno naselje Grabanice. Grad Varaždin besplatno je ustupio na korištenje oko 5 tisuća kvadratnih metara zemljišta.
HŽ ukinuo linije
HŽ putnički prijevoz od 24. travnja smanjit će broj linija, a neke linije će se u potpunosti ugasiti. Tako će Varaždin ostati bez 15 linija subotom, dok će se nedjeljom i bladanom ukinuti čak 28 linija!
Hotel Turist - Sustainable
Ukupno 21 hotel sudjelovao je u pilot-projektu Zeleno poslovanje u hotelijerstvu. Među prvim nositeljima ove oznake zelenog poslovanja je i varaždinski Hotel Turist koji sustavno ulaže u kvalitetu poslovanja.
Puma u Parku Puma
Na velikoj svečanosti 23. travnja u Parku sedme gardijske brigade Hrvatske vojske, u Varaždinu bit će otkrivena kamena puma - 20-ak tona težak spomenik u čast svih 4.500 pripadnika legendarne 7. gardijske brigade Hrvatske vojske - Puma.
Požar kod placa
Prošli je tjedan izbio manji požar u prodavaonici BIPA, kod varaždinskog placa. Do požara je došlo zbog nepažnje djelatnice trgovine koja je kutiju s bojama za kosu odložila na električno kuhalo.
Sajam starina
Varaždinski Klub kolekcionara u subotu, 26. travnja organizira 4. sajam starina, filatelije, militarije, numizmatike, značaka i svega što spada pod kolekcionarstvo. Sajam je prodajno-izložbenog karaktera, a održat će se od 8 do 14 sati u podrumskom prostoru Hotela Turist (bivša kockarnica).
Gimnazijalci u Sarajevu
Učenice i učenici Druge gimnazije Varaždin sudjelovali su na trećem izdanju manifestacije Međunarodna revija sporta u Sarajevu. Tri su se dana natjecali u košarci, odbojci, rukometu, nogometu te u sportsko-motoričkim ekshibicijama i igrama bez granica. (t.h.)

Izvor: 3077