Susjedne županije 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Varaždinske sličice

Spora obilaznica
Na najprometnijoj varaždinskoj prometnici, istočnoj zaobilaznici od rotora kod nadvožnjaka do rotora za skretanje na autocestu prema Zagrebu i Goričanu, u tijeku su radovi već drugu godinu. Cijelu 2013. gradio se drugi krak ceste, a kada je dovršen, počela je obnova starog dijela koja traje već mjesecima.
RAI snimao reportažu
U jednoj od najgledanijih emisija državne televizije RAI 3 prikazana je reportaža o Varaždinu i Varaždinskoj županiji koju je krajem veljače snimila novinarka Rita di Francesco.
VAFI festival
U Varaždinu će se od 22. do 27. travnja održati peti po redu VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih. Svi programi su besplatni, a održat će se u palačama Herzer i Sermage, u Varaždinskoj kući, Knjižnici za mlade i Kinu Galerija.
Vinska rapsodija
15. županijska izložba vina Varaždinske županije pod nazivom Vinska rapsodija 2014. održat će se od 17. do 25. svibnja. Svečano otvorenje bit će 17. svibnja (subota), u 12 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
Otkrivanje Pume
U srijedu, 23. travnja, u 11.30 sati u Parku 7. gardijske brigade hrvatske vojske Puma, između ulica Zrinskih i Frankopana te Aleje kralja Zvonimira, ispred Hotela Turist u Varaždinu bit će otkriven spomenik 7. gardijske brigade Puma.
Policajke opominju bicikliste
Na varaždinskom Korzu sve češće dežurne policajke zaustavljaju bicikliste koji voze trgom. Naime, središtem grada već dugo je zabranjeno voziti se biciklom, međutim, rijetko se tko toga pridržava. Policajke uglavnom pišu opomene, a može se očekivati da će s vremenom početi pisati i kazne.
Skupština ZUAB-a
Na godišnjoj skupštini Zajednice udruge antifašista i boraca Varaždinske županije izabrano je novo vodstvo na čelu s Milivojem Dretarom, prof.
Ljetne radosti na Rabu
Varaždinsko Društvo Naša djeca poziva djecu od 5. do 18. godine koji žele osam dana provesti na Rabu, u varaždinskom dječjem odmaralištu, da se prijave. Bit će održani kampovi morskih radosti, sviranja gitare i sporta. Cijena osmodnevnog kampa iznosi 1.690 kn. (t.h.)

Izvor: 3078