Susjedne županije 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Varaždinske sličice

Propala treća dražba AP-a
Ni treća javna dražba Autobusnog prometa Varaždin u stečaju, koja je održana na varaždinskom Trgovačkom sudu, nije uspjela. Sljedeća cijena za koju se prodaje AP je 6,7 milijuna kuna (42,4 s nekretninama i pokretninama).
Optužnice protiv četvorke
USKOK je podigao optužnicu protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka, zamjenika Zlatka Horvata, poduzetnika Miroslava Bunića te bivšeg pročelnika Stanka Viteza zbog kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita te poticanja na zloporabu.
Varteksove transakcije
Sklapanjem ugovora o prijenosu udjela, Varteks d.d. stekao je 50% udjela u društvu VIS PROI d.o.o., tvrtki koja u svom vlasništvu ima 33,7% dionica Čateksa d.d. Čakovec.
80 certifikata na placu
Već devetu godinu zaredom, poljoprivredni proizvođači koji na Gradskoj tržnici u Varaždinu prodaju svoje proizvode primili su certifikate. Ove godine certificirano je oko 80 proizvođača koji kupcima garantiraju da su proizvodi koje prodaju - domaći.
SOS pčelarska služba
I ove godine Pčelarsko društvo Varaždin organizira službu za zbrinjavanje rojeva pčela u Gradu Varaždinu i okolici. Pčelari će se na sve pozive odazvati glavnom koordinatoru službe (Goran Danko - 098/183-0456), DUZS-u 112 i JVP-u Varaždin 193.
Parkovi sadili
U Parkovima su odlučili razveseliti građane Varaždina sadnjom novog ružičnjaka na zelenom trokutu uz crkvu sv. Florijana. Bit će postavljeni i brojni stalci s vrećicama za sakupljanje psećih izmeta.
Plesači polufinalisti EP-a
U Moskvi je održano Prvenstvo Europe za stariju mladež u kombinaciji 10 plesova. Članovi Sportskog plesnog kluba Varaždin Vedran Sraga i Iva Risek plasirali su se u polufinale u kojem su osvojili 7. mjesto.
Turistički kanu
Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks organizirali su kajak kanu u spustu. U konkurenciji turističkih kanu dvosjeda, prvo mjesto osvojili su Emil Milihram i Izidor Cuković. (t.h.)

Izvor: 3080