Susjedne županije 16.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Varaždinske sličice

Varaždinski osnovci poznaju Sabor
Učenici iz Varaždinske županije pokazali su najveće znanje na Kviz natjecanju osnovnih škola pod nazivom Koliko poznaješ Hrvatski sabor? Među učenicima iz 96 hrvatskih osnovnih škola, najbolji pojedinačni rezultat postigla je Elena Crnković iz OŠ Ludbreg.
VBV u Austriji i Italiji
U okviru aktivnosti i priprema za 44. po redu Varaždinske barokne večeri, izaslanstvo Koncertnog ureda posjetilo je Klagenfurt u kojem je sudjelovalo na svečanoj premijeri filma Im Herzen Europas. Nakon Klagenfurta, upriličen je posjet znamenitom dvorcu Duino (Castello di Duino), u Italiji.
Uređeno zelenilo kod tržnice
Razvojna agencija Sjever - DAN provodi projekt samoosnaživanja i edukacije iz područja poljoprivrede INDIGO Green. Polaznici projekta uredili su zelenu površinu ispred varaždinske tržnice, zasadili cvijeće i uredili zelenilo na Trgu tradicijskih obrta.
Nova regulacija
Od jučer je na snazi nova regulacija prometa na raskrižju Ulice Eugena Kumičića i Bombellesove ulice. Do sada je Kumičićeva bila cesta s prednošću prolaska, dok je Bombellesova bila sporedna. Ubuduće će Bombellesova ulica biti cesta s prednošću prolaska.
Opera u Njemačkoj
No Logo Opera(tion), suvremena barokna opera stvorena u Varaždinu, premijerno je na pozornici Ringlokschuppena u Mülheimu izvedena za njemačku publiku.
Volonteri čistili Dom željezničara
Održana je prva velika volonterska akcija čišćenja varaždinskog Centra za mlade koji se nalazi u Domu željezničara. Akciju je organizirao Savjet mladih Grada Varaždina, a sudjelovalo je dvadesetak mladih.
Dani suvremenog plesa
Festival Dani suvremenog plesa u Varaždinu održat će se od četvrtka, 29. svibnja do nedjelje, 1. lipnja, a program će se odvijati na nekoliko lokacija u centru grada.
Kuglačice bez 1. lige
Kuglačice KK-a Varaždin nakon dramatične borbe ipak nisu uspjele ući u 1. HKL. Presudili su uzbuđenje, neiskustvo i mladost talentiranih varaždinskih kuglačica te su podlegle važnosti utakmice i amosferi prepunog gledališta. (t.h.)

Izvor: 3081