Susjedne županije 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Varaždinske sličice

Nagrade Termoplinu i Ytresu
Dvije tvrtke iz Varaždinske županije dobile su nagrade Zlatna bilanca koje je Financijska agencija (Fina) dodjelila u ukupno 12 kategorija. To su varaždinski Termoplin, te Ytres iz Donjeg Kneginca.
Novi suci porotnici
Svečanim davanjem prisege u Županijskoj palači pred predsjednicom Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić Općinski sud u Varaždinu dobio je 28 novih sudaca porotnika.
Zlatni plesači
Članovi Sportskog plesnog kluba Varaždin na međunarodnom turniru u sportskom plesu u Bjelovaru osvojili su zlatne medalje u dvije kategorije - standardnim i latinsko-američkim plesovima: Tihana Vusić i Jurica Kavran, te Iva Risek i Vedran Sraga.
Uvedeni tableti
Prva osnovna škola Varaždin je u četvrtak, 15. svibnja, prva u Hrvatskoj službeno počela s projektom uvođenja novih tehnologija u nastavu. Tako učenici jednog razreda dio nastave prate na tabletu.
Jagode preplavile plac
Crvene i sočne domaće jagode preplavile su varaždinski plac. Ovisno o sorti - sitniji plodovi prodaju se po cijeni od 14 kuna za kilogram, a krupniji po 16 kuna.
Kerekeshova “Ljubaf”
Kerekesh teatar ponovo u Varaždinu 24. svibnja, u 20 sati, reprizira komediju “Ljubaf”. Izvrsnu glumačku ekipu čine Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan i Ljubomir Kerekeš.
Javna prodaja bicikala
Policijska uprava varaždinska će danas (u utorak, 20. svibnja) s početkom u 11 sati održati javnu prodaju bicikala, nu Ulici Mihovila Pavleka Miškine bb (prostor “stare vojne pekare”).
Obiteljski auto reli
Autoklub Varteks za svoje članove i sve zainteresirane vozače priprema tradicionalni obiteljski auto reli, koji će se održati 7. lipnja na relaciji Varaždin-Beretinec-Sv. Ilija-Beletinec-Bela-Ham Pokojec.

Izvor: 3082