Susjedne županije 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Varaždinske sličice

Aquacity spreman za kupače

Varaždinsko “more” - Aquacity, spremno je za kupače, ne samo infrastrukturno, već i po kvaliteti vode za kupanje, priopćili su iz Grada Varaždina. Mikrobiološke analize vode pokazale su se izvrsnima.

Uhićen Stjepan Igrec

Uhićen je varaždinski 71-godišnji poduzetnik Stjepan Igrec, bivši vlasnik nekoliko posrnulih tvrtki i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Varteksa. Policijski službenici i inspektori iz njegove su kuće nosili “pune ruke” kutija s dokumentacijom.

Posjet slovenskog ministra

Slovenski ministar za prekogranične i iseljene Slovence Gorazd Žmavc posjetio je Grad Varaždin i Varaždinsku županiju. Istaknuo je kako je varaždinska Druga gimnazija prva škola u Hrvatskoj koja je u školski kurikul uvela slovenski jezik i kulturu.

Za novorođene Bartolovčane

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec ugostio je roditelje 13 novorođenih stanovnika Općine. Tom im je prilikom uručio jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.000 kuna po novorođenčetu. U proteklih 12 godina Općina je za tu svrhu izdvojila više od 800.000 kuna.

12 medalja atletičarima

U Varaždinu je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore i seniorke, a atletičari i atletičarke varaždinske Slobode odnijeli su čak 12 medalja. Najbolje rezultate ostvarila je Lucija Pokos - s osobnim rekordima na 100 m -11,97 i na 200 m - 24,07, dvostruka je seniorska prvakinja Hrvatske.

Putujuća izložba fotografija

Fotoklub Sloboda organizira putujuću izložbu fotografija svojih članova, a prva postaja bit će u Novom Marofu. Bit će otvorena u četvrtak, 24. srpnja, s početkom u 20 sati u novomarofskom KC Ivan Rabuzin.

Bejzbolaši u Varaždinu

Simboličnim bacanjem baseball loptice varaždinski gradonačelnik Goran Habuš otvorio je Europsko prvenstvo u baseballu za juniore koje se održavalo u Varaždinu, na novoizgrađenom baseball stadionu Baseball kluba Vindija. (t.h.)

Izvor: 3091