Susjedne županije 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Varaždinske sličice

E-dozvole

S 1. lipnjem ove godine Grad Varaždin krenuo je s radom u E-dozvoli, novijem, bržem i efikasnijem načinu izdavanja građevinskih dozvola. Dosad je zaprimljeno 76 predmeta, a riješeno njih 20-ak.

Špancirfest Arena

Špancirfest se i ove godine pobrinuo da se nakon programa u gradskoj jezgri dobra zabava nastavi na Špancirfest Arena pozornici kod gradske sportske dvorane na Dravi gdje će se programi odvijati od 22 sata do 6 sati ujutro.

Legalizacija u Preradovićevoj

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša preselio je u novouređen prostor u Preradovićevoj ulici, u potkrovlju. Tamo će, uz dosadašnje, raditi i tri nova djelatnika na poslovima legalizacije.

Južnokorejsko izaslanstvo

Varaždin je posjetio zamjenik veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj Kim Deuk Hwan. Tema razgovora bile su mogućnosti suradnje s ovom azijskom zemljom od 50 milijuna stanovnika. Prvi južnokorejski gosti u Varaždin bi trebali stići već u kolovozu.

Pet dana Lovrečeva

S Danom domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza u Varaždinskim će Toplicama početi i proslava Dana grada, Lovrečevo 2014. Tijekom pet dana, nastupit će, između ostalih, streličari, Mejaši, grupa Magazin.

Reciklažno dvorište

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio je Gradu Varaždinu 115.500 kn za financiranje izrade projektne dokumentacije za izgradnju reciklažnog dvorišta koje bi trebalo profunkcionirati na Motičnjaku.

Nove istrage

Državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je novu optužnicu protiv nekadašnjeg direktora Zagorje Tehnobetona Miroslava Bunića zbog kaznenog djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a provodi i istragu protiv Ivana Hudoletnjaka.

Ironmani

Varaždinski triatlonci Karla Čović i Miljenko Rožmarić - Mic osvojili su još jednu Ironman distancu. Nastupili su u mađarskom Nagyatadu. (t.h.)

Izvor: 3093