Susjedne županije 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Varaždinske sličice

Varaždin među najzaduženijima

Gotovo 12% radno sposobnog stanovništva Varaždina (3.736) u blokadi je. Kao grad, na 6. je mjestu u Hrvatskoj. Naime, sveukupan dug blokiranih je 561,316.469 kuna!

ORF partner VBV-u

Nakon što je prošle godine ekipa ORF-a boravila u Varaždinu i snimila reportaže o Varaždinskim baroknim večerima te o turističko-kulturnoj ponudi, ove će godine medijski partner 44. VBV-a biti ta ugledna austrijska državna televizijska kuća.

Pušten u promet rotor...

U promet je pušten rotor na križanju ulica Braće Radić i Ratimira Hercega. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem provezao se njime u Mercedesovom oldtimeru.

... s pogreškom!

Grupa “Varaždinski biciklisti” prosvjedovala je zbog stupa javne rasvjete postavljenog na tom novom rotoru. Postavljen je na biciklističkoj stazi! Takvo rješenje smatraju nebuloznim. Totalna nezainteresiranost za bicikliste, od projektanta nadalje!

Pomoć pčelarima

Vremenske su neprilike ostavile trag i na pčelarstvu, odnosno, proizvodnji meda. Zbog takve će situacije Varaždinska županija putem rebalansa proračuna osigurati dodatnih 200.000 kuna za članove pčelarskih društava.

U hostelu 7.255 noćenja

Studentski dom u Varaždinu tijekom ljeta, od 1. srpnja do 30. rujna, pretvara se u hostel. Razne organizirane skupine, glazbenici, sportaši, povijesne skupine i drugi turisti najčešći su gosti. Tijekom cijele 2013. godine u hostelu je ostvareno 7.255 noćenja.

Paketi za Špancirfest

Od ove godine agencija Lily Tours organizira ‘pakete’ za Špancirfest koji uključuju noćenje, obroke i ulaznice za koncerte na Starom gradu. Primjerice, za koncert Blondie, noćenje s doručkom i ručak morate izdvojiti 380 kuna. Više informacija na 042/321-110.

Totalno pijan biciklist

Policijski su službenici u Ulici Frana Kurelca, u Varaždinu zaustavili 60-godišnjeg biciklista koji je vozio pod utjecajem alkohola, s izmjerenih 2,29 promila. Trijeznio se u posebnoj prostoriji policije. (t.h.)

Izvor: 3094