Susjedne županije 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Varaždinske sličice

Promet za vrijeme Špancirfesta

Do nedjelje, 31. kolovoza, tijekom Špancirfesta, na području grada Varaždina za promet će biti zatvorene ulice u užoj gradskoj jezgri, a u vrijeme održavanja koncerta u Starom gradu od 20 do 2 sata zatvorit će se i dio Ulice Stanka Vraza, od raskrižja s Hallerovom alejom do raskrižja s Ulicom braće Radić.

Nezadovoljni ugostitelji

Članovi Udruženja ugostitelja i turističkih djelatnika nezadovoljni su odnosom TZ-a Grada Varaždina. Svaki mjesec plaćaju doprinose Turističkoj zajednici, a nemaju nikakve pogodnosti za vrijeme održavanja velikih manifestacija kao što je Špancirfest.

Androlić dala otkaz

Direktorica Radio Varaždina Kristina Androlić nakon četiri godine odlazi. Dala je otkaz jer joj, kako kaže, vlasnici nisu dali podršku u njezinim nastojanjima da spasi Radio

- Apeliram na vlasnika da pronađe dogovor o tome kako sanirati dugove, rekla je Androlić.

Bomark-Pak gradi novi pogon

Varaždinskoj tvrtki Bomark-Pak odobrena su bespovratna sredstva iz fonda Europske unije pomoću kojih će izgraditi tvorničku halu za proizvodnju papirnih cijevi u Ludbregu. Tvrtka je osnovana prije samo deset godina i najveći je proizvođač strech folije na hrvatskom tržištu.

Energetske subvencije

Grad Varaždin objavio je natječaj za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje mjera za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području grada Varaždina. Ukupni troškovi subvencionirat će se nepovratnim novčanim sredstvima u visini od 50%.

Izložba Jurice Mihinjača

Svoje skulpture objedinjene u postav pod nazivom “Pročišćena forma” u Galeriji Sermage izložio je Jurica Mihinjač. Drvo, metal i razni predmeti iz svakodnevne uporabe materijali su u kojima su izrađene i skulpture iz ovoga ciklusa. Izložba je otvorena do 7. rujna.

Ukradeno 125 bicikala!

Kradljivci bicikala na području Varaždina ne miruju, pa je u prvih šest mjeseci ove godine ukradeno više bicikala nego lani u istom razdoblju. Prema podacima iz Policijske postaje Varaždin, ukradeno je 125 bicikala, a lani u istom razdoblju njih ‘samo’ 115.

Prijavite prosjačenja

Policijska uprava varaždinska, u suradnji s Vijećem za prevenciju grada Varaždina i Varaždinske županije, Centrima za socijalnu skrb Varaždina i Čakovca, provodi  preventivnu aktivnost pod nazivom „Zaštitimo djecu koja prose“. Poziva se građane da slučajeve prosjačenja jave policiji na 192. (t.h.)

Izvor: 3096