Susjedne županije 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Varaždinske sličice

Rotary forum

Rotary klub Varaždin, uz podršku rotarijanske zajednice domaćih klubova, organizirao je 3. Rotary Špancirfest Business Forum. Održan je u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a Varaždin na temu korištenje EU fondova.

Dan varaždinske tržnice

Prvi put nakon 464 godine, varaždinska će tržnica 12. rujna dobiti svoj dan. U petak će nakon svečanog otvorenja u podne nastupiti folklorna društva i glazbeni sastavi, trajat će natjecanja u humanitarnom pripremanju kotlovine, a djeca će razgledati domaće životinje iz seoskog dvorišta.

‘Čipka i nakit’

U Lepoglavi će se od 18. do 21. rujna održati 18. međunarodni festival čipke, a ovogodišnja tema je “Čipka i nakit”. Zemlja partner je Bosna i Hercegovina, uz goste iz čak 13 zemalja.

Požar na vlaku

Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu izbio je požar na putničkom vlaku u stanju mirovanja koji je prometovao na liniji Varaždin - Kotoriba. Uzrok je kvar na elektroinstalacijama.

Ana druga pratilja Miss sporta

Mlada Varaždinka Ana Friščić, 18-godišnja gimnastičarka i cheerleadersica, osvojila je titulu druge pratilje na izboru za Miss sporta Hrvatske 2014., održanom u Ivanić-Gradu.

Traženi Bambi i Froddo

Industrija obuće Ivančica iz Ivanca bilježi odlične rezultate u Velikoj Britaniji. Potražnja za njezinim brendovima Froddo i Bambi porasla je čak 32 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Gordana niže nastupe

Popularna varaždinska pjevačica Gordana Lach, nakon nastupa na Porcijunkulovu i Špancirfestu, u nedjelju je nastupila u Dekanovcu, a u subotu, 20. rujna nastupit će na Zeljarijadi u Vidovcu.

Porezna prodaje fieste

Porezna uprava prodaje 50 službenih automobila. Varaždinska Porezna uprava prodaje dvije Ford Fieste iz 1994. po cijeni od 4.158 kuna za svaku. (t.h.)

Izvor: 3098