Susjedne županije 06.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Varaždinske sličice

30 godina inovatora

Društvo inovatora Varaždinske županije u petak je obilježilo 30 godina osnutka. Njihova inovativna dostignuća nagrađivana su diljem Europe (Nürnberg, Geneva, Brussel, Moskva, London) te u Americi (Pittsburgh).

 

Vojni objekti na licitaži

Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je popis zainteresiranih tvrtki i tijela za bivše vojne objekte diljem Hrvatske, tako i za tri na području Varaždinske županije. Najveći interes je za bivšu vojarnu u Optujskoj ulici.

 

Donacija namještaja

Učenici Srednje strukovne škole Varaždin sami su izradili namještaj i njime opremili učionice u osnovim školama u Račinovcima i Gunji. Izradili su 30 stolaca, 15 klupa, katedru, ormar te dopremili projektor i prijenosno računalo.

 

Turistički laureati

Općina Cestica, O.P.G Franić, Udruga žena općine Vidovec i O.P.G. Gladović ovogodišnji su laureati nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

 

Vindijino mlijeko za djecu

Međunarodna manifestacija posvećena promicanju zdravog načina života kod djece školske dobi održana je na zagrebačkom Bundeku. Varaždinska Vindija obilježila ga je podjelom svojih sirnih i mliječnih deserata Vindino.

 

Sarma duga 1,2 km

Na nedavno održanoj manifestaciji Zeljarijada u Vidovcu najveću pažnju privukla je mega-sarma koju je pripremalo 60-ak kuhara i učenika strukovnih škola na čelu s Damirom Crlenim. Ove je godine sarma bila duga 1.201 metar.

 

Rukometaši u Peugeotu

U Varaždinu je svečano potpisan sponzorski ugovor između automobilske tvrtke Lončar i Rukometnog kluba PPD Zagreb kojima su predani ključevi nove flote Peugeotovih vozila, predvođenih modelom 308.

 

NK Varaždin u osmini finala

Nogometaši Varaždina pobijedili su u Antinu Mladost s 1:0 i plasirali se među 16 u Hrvatskom kupu. Varaždinci su dobili 6 žutih i 2 crvena kartona, bili izudarani (neki i s potresom mozga). Svemu je kumovao “sudac” Dario Bel iz Osijeka, kršeći propozicije, kojem očito nije mjesto u tom sportu.

 

Mobilni šalter MUP-a

Varaždinska će policija od 30. rujna do 2. listopada imati mobilno vozilo u Vinici, Lepoglavi i Ljubešćici. Tamo će se moći pribaviti dokumenti poput osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole ili registracije vozila.

Izvor: 3101