Susjedne županije 12.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Varaždinske sličice

Zlatne kune

Dodijeljena su najviša priznanja gospodarstvenicima s područja Varžadinske županije. Plaketu Zlatna kuna za životno djelo dobio je direktor Oprema uređaja iz Ludbrega Tomislav Cvetko, za najuspješnije veliko trgovačko društvo Termoplin, a srednje trgovačko društvo varaždinska Derma.

Cijepljenje protiv gripe

U Varaždinskoj županiji cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak, 13. studenoga. Cijepljenje je besplatno za osobe s kroničnim bolestima i sve osobe starije od 65 godina.

Plesači 12. na svijetu

Varaždinsko-ptujski plesni par Ivan Jarnec i Ana Ekart nastupali su na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova u Guadallajari te osvojili 12. mjesto u kategoriji mladeži.

Delegacija u Poljskoj

Delegacija Varaždinske županije, na čelu sa županom Štromarom i zamjenikom Košićem, boravila je u Poljskoj u kojoj su dogovarali pojedinosti s već postojećim investitorima, ali i nove investicije sa zainteresiranim tvrtkama.

39 pomoćnika u nastavi

U varaždinskim vrtićima, osnovnim i srednjim školama pomoćnike u nastavi u ovoj školskoj godini ima 39 djece s posebnim potrebama.

Dani vjenčanja

U subotu i nedjelju (15. i 16. studenoga) u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu i pripadajućem balonu održat će se treći Dani vjenčanja u Varaždinu - sajam proslava i svečanih događanja. Ulaz je besplatan.

Knjižnica skuplja građu

Ludbreška knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner počela je s akcijom prikupljanja memorabilija vezanih uz Prvi svjetski rat. Pozvani su svi, ukoliko imaju poneki predmet iz tog razdoblja, da se jave u knjižnicu.

Dan varaždinske gitare

Povodom obilježavanja 141. obljetnice smrti gitarističkog virtuoza Ivana Padovca, 4. studenoga proglašen je Danom varaždinske gitare.

Seminar za streličare

Streličarski savez Varaždinske županije na stadionu Slobode u Varaždinu organizirao je seminar za trenere streličarstva Level 1. Završni ispit položilo je 11 polaznika. Krajem ožujka iduće godine, održat će se još jedan seminar. (t.h.)

Izvor: 3107