Susjedne županije 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Varaždinske sličice

Od biljega 300.000 kn
Rebalansom proračuna Varaždinske županije budžet je povećan za 10 milijuna kuna, ponajviše uplatama iz državne blagajne za lokalne i izbore za Europski parlament. Od biljega za legalizaciju u lipnju je uplaćeno više od 300.000 kuna.

Koliko za političke stranke?
Vijećnici Županijske skupštine jednoglasno su digli ruke za isplatu novca političkim strankama. Po 42 tisuće kuna dobit će HNS i HDZ, SDP 29, HSS 17, Laburisti 12, HSLS, HSP i ZS po 4 tisuće, a tek 687 kuna Hrast.

Zelje za Vrtove života
Tridesetero korisnika Vrtova života u prigradskom naselju Hrašćica uručeno je oko tri tisuće zaštićenih sadnica varaždinskog zelja koje im je darovala obitelj Cafuk iz Domitrovca.

Priznanje Kinu Galerija
Varaždinsko Kino Galerija postalo je član internacionalne mreže art kina CICAE (Confédération internationale des cinémas d’art et d’essai) u kojoj su već zagrebačko Kino Europa, Art-kino Croatia iz Rijeke i pulsko Kino Valli.

Pomoć za novorođenčad
Podijeljene su naknade za novorođenu djecu s lepoglavskog područja za 19 novorođenčadi. Grad svakom novorođenom daruje tisuću kuna, drugo dijete u obitelji dobiva 1.500 a treće i svako sljedeće dijete 2.000 kuna.
Čišćenje
biskupijske knjižnice
U Biskupijskoj knjižnici Varaždin u tijeku je akcija čišćenja starih i vrijednih knjiga. Cilj je očistiti staru i vrijednu građu, popisati ju i ispravno smjestiti, kako bi se zaustavilo njeno raspadanje.

68 godina Radio Varaždina
10. srpnja 1945. godine prvi se put u eteru oglasio Radio Varaždin. Nastao je na poticaj varaždinskih radioamatera i bio je prva lokalna radiopostaja u Hrvatskoj.

Tihi štrajk na placu
Na varaždinskoj su tržnici prošle srijede prodavači tihim štrajkom od 9 do 11 sati izrazili nezadovoljstvo uvođenjem fiskalnih blagajni na plac. I ostali prodavači solidarizirali su se s njima i također zatvorili štandove. “Fiskalnoj blagajni na placu nema mjesta!”, rekli su. (t.h.)

Izvor: 3038