Susjedne županije 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Varaždinske sličice

Taxi Cammeo dolazi u Varaždin
Uz već postojeće gradove, Zagreb, Rijeku i Osijek, Taxi Cammeo širi poslovanje. Taxi Cammeo pomoći će svim samostalnim taksistima, novim taksistima ili franšizerima da samostalno rade pod brendom Cammeo grupe. Ovaj projekt daje priliku svakom potencijalnom kandidatu da kao budući obrtnik koji se ‘’samozapošljava’’ dobije i novčane poticaje za ulazak u Ca-mmeo franšizu.

Održano treće kolo FELT triatlon lige
Standardno okupljalište triatlonaca sjeverozapadne Hrvatske, ali i gostiju iz Slovenije, bio je varaždinski Aquacity. Oluja koja je pogodila Zagreb i okolicu zaobišla je Varaždin iako je prije početka natjecanja sve mirisalo na kišu.

Završili upisi u ljetnom roku na FOI
Nakon završenih upisa u ljetnom upisnom roku, na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu ukupna popunjenost prvih godina preddiplomskih studija je 82%.
Prijave za upis na preddiplomske studije u jesenskom upisnom roku provodit će se od 22. srpnja do 20. rujna 2013., a objava konačnih rang-lista bit će 21. rujna 2013.

Nove biciklističke staze
Brojne varaždinske bicikliste te one kojima je bicikl svakodnevno ili omiljeno prijevozno sredstvo obradovale su crvene biciklističke trake iscrtane na i oko novouređenog Kapucinskog trga. Prema uzoru na Zagreb, ali i druge europske metropole, i Varaždin se odlučio za crvene trake omeđene žutom crtom kojima se još jače i izraženije ostalim sudionicima u prometu, a posebice vozačima motornih vozila, daje do znanja kako je taj dio namijenjen isključivo biciklima.

Jelena Erent pokrenula portal
Mlada Varaždinka osnovala je portal najpokloni.com na kojem je okupila male obrtnike, domaće radinosti, udruge, poduzetnike i dala ideju za nesvakidašnje, jedinstvene i unikatne poklone.

Volonterska info-točka u Varaždinu
Radi se o sufinanciranju programa pod nazivom „Info-točka o ponudi i potražnji volonterskog rada i Volonterska knjižnica u Varaždinu“ koji su osmislile udruge Franjo Košćec, Grad Varaždin, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb i Savez udruga Dravska liga. Ukupan predviđen proračun programa iznosi 200.000 kuna, a provodit će se od 1. lipnja 2013. do 31. svibnja 2014.

Program Ulicafesta – srca Špancirfesta
Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najcjenjenijih uličnih umjetnika Europe. Štoviše, festival će tijekom sljedeće dvije godine biti dio projekta Circus as a way of life koji je sufinanciran putem programa Europske unije za razvoj kulturnih djelatnosti Culture.

Izvor: 3040