Susjedne županije 08.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

VARAŽDINSKE SLIČICE

Donesen Pravilnik o obnovi stolarije i fasada
Grad Varaždin donio je Pravilnik o poticanju energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Varaždina. Njime se utvrđuju uvjeti, kriteriji i postupak dodjele sredstava za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada, zamjenom postojeće i ugradnjom nove energetski učinkovite vanjske stolarije i povećanjem toplinske zaštite vanjske ovojnice. Natječaj za dodjelu sredstava bit će raspisan u rujnu.

Radovi na izgradnji javne rasvjete
Grad Varaždin sa 380 tisuća kuna financira radove na izgradnji javne rasvjete u Optujskoj ulici. Riječ je o opasnoj tamnoj zoni uz veliki trgovački centar, a s 24 rasvjetna stupa produžit će se postojeća javna rasvjeta od Hrašćice i HT centra prema Supernovoj.

Položili kamen-temeljac za POS Klaru
U srijedu, 31. srpnja ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš položila je kamen-temeljac za izgradnju stambeno-poslovne građevine POS-a i pristupne prometnice u Zagrebu, na lokaciji Klara, i tom prilikom pokazala oduševljenje ovim započetim projektom. Glavni izvođač radova je varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton.

Gradu i Županiji osnivačka prava
Varaždinski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća donijeli odluku o prihvaćanju osnivačkih prava Doma za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište Sveti Nikola“. Do sada je ono bilo u nadležnosti Zaklade solidarnosti Grada Varaždina i Caritasa Varaždinske biskupije, no, zbog rastućih potreba i mogućnosti da se korisnicima Doma osigura kvalitetniji i veći prostor, prava će se sada, u odnosu 50:50, prenijeti na Grad Varaždin i Varaždinsku županiju.

Besplatan pregled i registracija bicikala
Na dan biciklista Varaždinke i Varaždinci imali su prilike registrirati svoje bicikle i obaviti besplatan pregled svojih omiljenih prometala. Omogućili su im to Bike box, Grad Varaždin i PU varaždinska, nakon vrlo uspjele prošlogodišnje akcije.

Voda na Aquacityu izvrsne kvalitete
Grad Varaždin i ove godine nastavlja s tjednim analizama vode na varaždinskom Aquacityu, a prve ovosezonske analize pokazuju da je voda izvrsne kvalitete kad su u pitanju mikrobiološki parametri, a vrlo dobre s obzirom na ispitivane kemijske i fizikalno-kemijske pokazatelje.

Prikupljeno novih 1.726 predmeta
U Gradskom muzeju ističu kako je lani u njihovim radionicama restaurirano 136 predmeta, dok je u drugim konzervatorskim radionicama obnovljeno 37 muzejskih eksponata. Čak 271 predmet restauriran je za izložbu o Krešimiru Filiću, retrospektivnu izložbu Pavla Vojkovića, izložbu dječjih igračaka te izložbu Mete koja je postavljena u Parizu.

Izvor: 3041