Susjedne županije 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Varaždinske sličice

Sanacija klizišta u Toplicama
Klizište na cesti na ulazu u Varaždinske Toplice uskoro će biti sanirano. Riječ je o klizištu koje je posljedica ovogodišnjih klizanja zemlje, a predstavlja veliki problem svim vozačima na toj relaciji.
Purgari traže članove
Do kraja godine otvoren je natječaj za popunu svečanog postroja Varaždinske građanske garde - Purgara. Varaždinski Purgari jedna je od najstarijih građanskih gardi u Hrvatskoj, a povijest joj seže do 1750. godine. Danas broji 24 aktivnih i 30 pričuvnih članova.
Siguran kutak u školi
Učenici Treće osnovne škole u Varaždinu prvi su u Hrvatskoj dobili siguran kutak, odnosno protuprovalni sef u razredu u kojem će za vrijeme nastave moći ostavljati vrijedne stvari poput novca, nakita ili mobitela.
Baština na
fotografijama
U atriju županijske palače otvorena je izložba Kulturna i povijesna baština varaždinskog kraja. Izložba se može razgledati radnim danom i vikendom, od 9 do 20 sati, do 13. rujna.
Kulturno vijeće
Grad Varaždin raspisao je javni poziv za predlaganje članova gradskog Kulturnog vijeća. Imat će sedam članova koje na prijedlog gradonačelnika imenuje Gradsko vijeća na mandat od četiri godine.
20 tisuća za peseke
Dvadeset tisuća kuna skupljeno je prodajom ulaznica i donacijama na koncertu Operne zvijezde za Spas. Novac će se upotrijebiti za obnovu skloništa za napuštene životinje u kojem je zbrinuto više od 350 pasa i mačaka.
Nove mažoretkinje
Udruga Varaždinske mažoretkinje obilazi sve osnovne škole i dječje vrtiće Varaždina i okolice, kako bi popularizirala mažoret ples i učlanila nove djevojčice. Upisi se obavljaju svake srijede tijekom rujna, od 18 sati u sportskoj dvorani Graberje. (t.h.)

Izvor: 3046