Susjedne županije 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Varaždinske sličice

Nagrada Plavecu
Na svečanoj sjednici povodom Dana Varaždinske županije nagradu za životno djelo primio je poznati varaždinski fotograf i sportaš Viktor Plavec za dugogodišnji uspješan i svestran sportski život i humanitarni rad.

Župan obmanuo roditelje
Na prijedlog župana Štromara, roditelji od ove školske godine moraju doplaćivati 100 kn mjesečno za prijevoz svog srednjoškolca. Time je župan obmanuo roditelje i učenike, smatra načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Festival čipke
U Lepoglavi će se od 19. do 22. rujna održati 17. međunarodni festival čipke. Poljska, zemlja partner ovogodišnjeg festivala, predstavit će se čipkom veličine 5 metara! Iz Varaždina će u nedjelju voziti besplatni vlak.

Trodnevna Zeljarijada
U Vidovcu će se od petka do nedjelje (20.-22.9.) održati gospodarsko - kulturno - zabavna manifestacija “Zeljarijada”, posvećena autohtonom proizvodu vidovečkog kraja - zelju. Jedna od mnogobrojnih atrakcija bit će kuhanje mega sarme (u subotu od 9 sati).

Obnova vrtića
Grad Varaždin prvi u Hrvatskoj kreće u energetsku obnovu svih sedam gradskih vrtića i I. osnovne škole. Radovi su vrijedni oko 11 milijuna kuna.

Kupci POS-ovih stanova
Javna ustanova Gradski stanovi Varaždin morat će objaviti popis kupaca stanova po programu Poticane stanogradnje, nakon odluke Upravnog vijeća. Ravnatelj Gradskih stanova Vladimir Kukec to je dosad odbijao.

Humanitarni teniski turnir
Na terenima TK Varteks u subotu, 21. rujna, održat će se humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma. Sredstva će biti uplaćena udruzi Pogled, u kojoj boravi 44 djece s područja Varaždinske i Međimurske županije.

Tečaj dresure pasa
Kinološko društvo Varaždin organizira jesenski tečaj dresure pasa svih pasmina. Upisi traju do 22. rujna. Dodatne informacije na 098/902-8866. (t.h.)

Izvor: 3047