Susjedne županije 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Varaždinske sličice

Vlašić za direktora Varkoma
Većina članova Skupštine Varkoma prihvatila je inicijativu gradonačelnika Gorana Habuša, kao predstavnika većinskog vlasnika (51% dionica u vlasništvu je Grada Varaždina) da se za čelnika Uprave imenuje Vlado Vlašić.

Uređuje se zgrada VELV-a
Nakon što je Grad Varaždin Veleučilištu Varaždin ustupio i drugu zgradu bivše vojarne u Križanićevoj ulici, prošlog su tjedna na obnovi zgrade počeli radovi u vrijednosti od oko 8,6 milijuna kuna.

Vino Poštenjak novi brend
Varaždinska županija uskoro će imati novi brend. Riječ je o vinu (graševini) pod nazivom Poštenjak. Ideja o imenu nastala je prema Gruntovčanima, vino Poštenjak asocira na lik simpatičnog Dudeka.

Završen 8. trash film festival
Dodjelom nagrada Zlatnih motorki, u Kinu Galerija u Varaždinu završio je 8. trash film festival. Najboljim je, i po ocjeni stručnog žirija i publike, proglašen SF-film The tale of the wall habitants Andreja Boke, mladog autora iz Subotice.

Izložba Dah Sibira
U galeriji Stančić, u okviru Varaždinskih baroknih večeri, otvorena je izložba slika pod nazivom Dah Sibira na Baroknim večerima. Izložba se može razgledati do nedjelje, 6. listopada.

Pretplata za HNK
Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu počinje upis premijerne pretplate za sezonu 2013./14. Upisi su do 10. listopada na blagajni Kazališta radnim danom od 10 do 12 i od 18 do 19.30 sati (tel. 042/214-688).

Tribine utorkom
Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije od ožujka provodi projekt pod nazivom Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice.
Nakon ljetne pauze, nastavlja se održavanje javnih tribina prvog utorka u mjesecu, u 18 sati.

Košić predsjednik NK-a Varaždin
Varaždinski nogometni trećeligaš ima novo vodstvo. Na izvanrednoj skupštini kluba za predsjednika je izabran zamjenik varaždinskog župana Alan Košić.
Njegovi zamjenici su Vjeran Radelić i Alen Kišić. (t.h.)

Izvor: 3048