Aktualno 27.08.2020. 14:35. Zadnja izmjena: 27.08.2020. 14:37.

'FRIŠKI' PODACI

U Međimurju tri novozaražena koronavirusom

Od jučer i prekjučer uzetih 144 uzorka, 142 nalaza su negativna i 2 su pozitivna. Od danas uzetih 111 uzoraka 1 nalaz je pozitivan, a 110 je u obradi. Tri su osobe izišle iz samoizolacije, a tri su novopozitivne te je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Do sada ukupno testirano 3 321 osoba.

U Međimurskoj županiji je i dalje 29 aktivnih slučajeva. Njih 19 se vratilo s ljetovanja, 3 osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u RH, te još 3 osobe koji imaju prebivalište u Međimurskoj županiji ali su s boravištem izvan županije, 1 osoba koja je kontakt potvrđenog slučaja, te 2 osobe koje su se vratile s hodočašća i 1 osoba koja je radnik u inozemstvu - tjedni migrant.

U samoizolaciji se nalazi 217 osoba (oboljeli i njihovi kontakti), odnosno 13 manje nego jučer.

Preporuka za odgodu manifestacija

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Međimurskoj i susjednim županijama, kao i skori početak nastavne godine, Stožer civilne zaštite Međimurske županije manifestacije na kojima se okuplja veći broj osoba smatra visokorizičnima za širenje COVID-19 virusa.

S ciljem očuvanja zdravlja stanovništva, odnosno sprječavanja širenja virusa županijski Stožer do daljnjega preporuča odgodu svih planiranih manifestacija na kojima se okuplja veći broj osoba i koje nije moguće nadzirati, tj. kod kojih nije moguće provoditi nadzor u smislu kontrole provođenja svih propisanih epidemioloških mjera i evidentiranja prisutnih osoba na istima (npr. prošćenja, sajmovi, koncerti na otvorenom, zabavni parkovi i dr.).

Stožer civilne zaštite s nadležnim upravnim odjelom razmatra i donesene mjere HZJZ i Ministarstva obrazovanja i znanosti vezane za početak nove nastavne godine te ih planira prilagoditi uvjetima u međimurskim predškolskim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, o čemu će javnost pravovremeno biti obaviještena.

S obzirom na situaciju, povratak s ljetovanja, početak nove nastavne godine, Stožer CZ Međimurske županije i nadalje poziva građane na dosljedno pridržavanje svih propisanih mjera HZJZ.