Aktualno 14.04.2020. 08:30. Zadnja izmjena: 14.04.2020. 10:28.

Solidarnost na djelu

Udruge MIS i MIK donirale još zaštitnih vizira

Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) u suradnji s Metalskom jezgrom Čakovec, donirale su Županijskoj bolnici Čakovec dodatnih 33 komada zaštitnih maski (vizira) za medicinsko osoblje te 20 komada Domu zdravlja Čakovec. U aktivnost se donacijom uključila Hrvatska zajednica tehničke kulture, koja je udrugama donirala materijal za izradu maski.

Velik problem bio je nabava prozirnih folija zadovoljavajuće kvalitete i dizajna, a ovim putem zahvaljuju donatoru folija iz Novog Marofa, kao i obrtu Studio-P iz Nedelišća koji im je pomogao u izrezivanju istih. U 3D ispis dijelova za maske uključili su se i pojedinci, kao i članovi Zajednice tehničke kulture Međimurske županije.

Također, pozivaju sve zainteresirane, koji ne mogu nabaviti zaštitne vizire, a kojima su isti nužni za siguran rad (ordinacije, domovi…) da im se jave kako bi im iste osigurali, naravno, spram njihovim mogućnostima, tj. kapacitetetima.


Udruge MIS i MIK usrećile su i još dvije obitelji iz Općine Strahoninec, donacijom dva prijenosna računala pa je tako još dvoje djece steklo preduvjete za online učenje.

Zbog situacije u kojoj se nalazi cjelokupno društvo, udruge MIS i MIK, zajedno sa svojim partnerima i ljudima dobre volje, nastoje donacijama pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Izvor: MIS