Aktualno 11.04.2020. 09:10. Zadnja izmjena: 11.04.2020. 09:10.

Sretan Uskrs!

Uskrsna čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pred nama je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, svetkovina koja je svojim smislom i porukom duboko utkana u našu i europsku tradiciju i kulturu. Uskrs je uvijek bio blagdan nade, novog početka i pobjede dobroga nad zlim. Upravo ta njegova poruka danas, kad se svi zajedno odupiremo zarazi, aktualnija i važnija kao rijetko kad u pisanoj povijesti.

 Crkve širom zemlje kao i naši domovi ove godine neće biti puni kao ranije, a to nam daje priliku da dublje promislimo o  navještenju koji nosi Kristovo uskrsnuće. Svaka patnja i izazov koji je stavljen pred nas ima svoj razlog, sve što je loše i teško ima svoje trajanje, te najvažnije, nakon lošeg dolazi bolje razdoblje! Uskrs je i obiteljski blagdan, a upravo ove godine, kao rijetko kada ranije, okupit ćemo se oko blagdanskog stola u krugu užih obitelji, prenoseći na našu djecu narodnu tradiciju koja nam je dala identitet i očuvala nas kroz povijest u vremenima teškim poput današnjeg.

Stoga, bili mi vjernici ili ne, poruka nade i pobjede dobra nad zlim, daje nam poticaj da prebrodimo i ovaj izazov stavljen pred cijelo čovječanstvo. Uskrsna simbolika je univerzalna te jamči novo, bolje razdoblje za sve!

Čuvajmo zajedno ono najvrijednije što imamo, ljudski život!
Sretan Vam Uskrs!

gradonačelnik Grada Čakovca, 
Stjepan Kovač

Izvor: Grad Čakovec