Zdravstvo 02.03.2017. 09:59. Zadnja izmjena: 02.03.2017. 10:03.

Pogodnost

Besplatni prijevoz do liječnika i info telefon za starije osobe

Uslugu prijevoza starijih osoba do doktora obavlja Centar za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu projekta "GERO-AGE". Uvjeti za ostvarivanje usluge su: Da ste stariji od 60 godina, sa područja Međimurske županije, da prijevoz/pratnju liječniku trebate na području Međimurske županije i da niste u mogućnosti sami osigurati prijevoz ili da vam je uz prijevoz neophodna usluga pratnje koju si ne možete sami osigurati. Također, Centar trenutno nije u mogućnosti pružati uslugu prijevoza za nepokretne osobe, samo pokretne ili polupokretne.

Prednost imaju osobe koje su slabijeg imovinskog stanja i osobe koje nisu do sad koristile ovu uslugu. Uslugu morate rezervirati minimalno tjedan dana unaprijed na broj 099/209-2613. Rezervacije se primaju od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati. 

Besplatna usluga je dostupna do kraja srpnja 2017. ili do iskorištavanja dostupnih sredstava na projektu. Nakon toga, uslugu je moguće ugovoriti uz naknadu. 

INFO telefon za starije osobe 

INFO telefon za starije osobe otvoren je i dostupan svake srijede od 8-16 sati na broj 099/637 90 88.  Telefon je dostupan za starije osobe, a nudi informacije o razlici između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, vrstama oporuka i njihovoj ovjeri, te pravima starijih osoba u sustavu socijalne skrbi (pomoć u kući, dostava toplog obroka, minimalna naknada i sl.). Također, nudi informacije o zaštiti starijih osoba od prijevara i krađa. Na navedeni broj starije se osobe također mogu informirati o mogućnosti besplatnog prijevoza, odnosno pratnje liječniku. Usluga je dostupna do kraja kolovoza 2017.