Zdravstvo 16.09.2019. 11:15. Zadnja izmjena: 16.09.2019. 11:22.

Stručni skup o palijativi

Briga za najranjivije zadatak je cijele zajednice

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu prošlog tjedna je održan stručni skup o palijativnoj skrbi pod nazivom Zašto je skrb na kraju života drugačija?

Organizatori dvodnevnih predavanja bili su Dom zdravlja Čakovec, Udruga Pomoć neizlječivima i Hrvatsko društvo medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, uz podršku Međimurske županije. Primjere dobre prakse iz područja usmjerenog na poboljšanje kvalitete živote pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti sa stotinu sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja podijelili su predavači David Oliver i Anke Bohn iz Velike Britanije, države koja slovi za kolijevku palijative.

O palijativnoj skrbi u Međimurju govorio je ravnatelj čakovečkog Doma zdravlja Branko Vrčić, dok se župan međimurski Matija Posavec osvrnuo na buduće planove.

- Ulaganjima u kvalitetniji zdravstvenu skrb Međimurske županije vrijednosti više od 170 milijuna, planiramo izgraditi hospicij. Briga za najranjivije zadatak je svih nas u zajednici, ne samo zdravstvenog sustava, naglasio je M. Posavec, javljaju iz Međimurske županije.