Zdravstvo 24.11.2019. 08:23. Zadnja izmjena: 24.11.2019. 08:23.

Volonteri u parku

ČAKOVEC: Okupljeni u plavom krugu prema istom cilju

Predškolci, umirovljenici, zdravstveni djelatnici i članovi udruge koja okuplja dijabetičare Međimurski slatkiši nedavno su povodom Svjetskog dana šećerne bolesti u našem Zavodu za javno zdravstvo sudjelovali u nizu radionica na temu zdrave prehrane, važnosti tjelesne aktivnosti uz vodstvo stručnjaka Zavoda. Tijekom akcije podijeljeni su i leci s primjerima zdravog doručka koje je pripremio Zavod, a Srednja škola Prelog osigurala je nekoliko kolača s tikvom. Obilježavanje dana šećerne bolesti održano je u sklopu aktivnosti Volonteri u parku te su dio aktivnosti nacionalnog programa Živjeti zdravo kojemu je u našoj Županiji koordinatorica Renata Kutnjak Kiš, dr. med.

Koordinator aktivnosti Volonteri u parku i tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec kaže da je ovom zadnjom, ali i s prethodnih 11 aktivnosti održanih u 2019. ispunjen cilj: organiziranje slobodnog vremena obitelji uz poticanje i usvajanje zdravih navika. 

- U sve naše aktivnosti uvijek smo stavili rekreaciju jer je kretanje uz pravilnu prehranu jedna od najboljih prevencija brojnih bolesti, pa i dijabetese, kaže Jakopec. Podršku aktivnostima dala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payer-Pal, dr. med., kazavši kako ne bi mogla biti održana bez suradnje s Vrtićem Vrapčić, udrugom Međimurski slatkiši, Grupom za nordijsko hodanje, Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec i Zajednicom sportskih udruga Čakovca.