Zdravstvo 05.08.2016. 12:00. Zadnja izmjena: 05.08.2016. 12:03.

Najvažniji zdravstveni projekt u Međimurju

Do kraja godine novi Dom zdravlja Čakovec pod krovom!

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić, direktor tvrtke TEAM Građenje d.o.o. Marijan Krajačić i direktor tvrtke BMD Stil d.o.o Mario Bedeković potpisali su u ponedjeljak, 25. srpnja ugovor o izvođenju 2. faze radova na izgradnji objekta Doma zdravlja Čakovec kojem je prisustvovao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Cijeli projekt vrijedan više od 30 milijuna kuna jedan je od strateških projekata županije koji je s realizacijom započeo u kolovozu 2015. godine. U prvoj fazi izvedena je podrumska etaža i vanjska infrastruktura koja podrazumijeva kanalizaciju, vodovod, izmiještanje plina i hidrantsku mrežu, dok će se drugom fazom radova napraviti prizemlje, prvi i drugi kat te ravnim krovom natkriti svih 5100 kvadrata.

Vrijednost radova koji bi do kraja 2016. godine buduću zgradu Doma zdravlja trebali dovesti pod krov iznosi 7,3 milijuna kuna, što zajednički pokrivaju država i Županija. Iduće godine u planu je unutrašnje opremanje, dok se 2018. godina ističe kao godina u kojoj će se novi Dom zdravlja staviti u funkciju.

Radovi će započeti 8. kolovoza, a do kraja godine zgrada će biti po krovom

Objekt u kojem će biti smještena čak 31 ambulanta što uključuje sve ordinacije obiteljske medicine, stomatološke i specijalističke ordinacije, patronažne službe, službe zdravstvene njege, čekaonice pacijenata, sanitetskog prijevoza, urede uprave i ostale prateće prostorije, pružit će građanima najmoderniju primarnu zdravstvenu zaštitu na jednom mjestu.

Dizalice na gradilištu nakon Porcijunkulova

Župan Posavec je prilikom potpisivanja ugovora i obilaska radova zaključenih u prvoj fazi pojasnio kako su radovi već trebali započeti, no, oni su prolongirani zbog Porcijunkulova. Umjesto 25. srpnja kao što je planirano, dizalice će na gradilištu osvanuti po završetku manifestacije, 8. kolovoza. Bez obzira na pomak radovi će biti privedeni kraju u zadanom roku, garantiraju izvođači.