Zdravstvo 25.05.2016. 07:48. Zadnja izmjena: 25.05.2016. 08:01.

Javna nabava

Do kraja ljeta čakovečka bolnica će imati novi, skupocjeni uređaj koji spašava živote

Međimurska županija još je jednom napravila korak više kada je u pitanju briga i zbrinjavanje svojih pacijenata, pa su tako novi menadžment Županijske bolnice Čakovec i novo Upravno vijeće proveli i završili postupak javne nabave prema kojem je nabavljen vrijedan uređaj koji spašava živote. Točnije, do kraja ljeta u čakovečkoj će bolnici biti novi RTG angiosala za intervencijsku kardiologiju, a osnovna nit vodilja je da se pruži optimalna pomoć oboljelima od infarkta srca, unutar vremena koje mora biti što kraće.

Kako bi se to i ostvarilo, potpisan je Ugovor o javnoj nabavi koji su potpisali v.d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, Miroslav Horvat i odabrani ponuditelj Gordan Tomac, direktor tvrtke Shimadzu d.o.o., uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca te predsjednika Upravnog vijeća ŽB Čakovec Alena Kajmovića. „Ovo je temeljni uređaj za provođenje interventne kardiologije u našoj ustanovi, dobit ćemo najmoderniji uređaj, ali ujedno i s najboljim performansama i najmanjim zračenjem“, objasnio je Horvat, a Tomac pohvalio bolnicu koja je već osposobila svoj djelatnike za početak rada s uređajem kojeg tek čekaju.  

„Godišnje oko tisuću ljudi na sjeveru zemlje treba ovakav oblik hitne pomoći, a ako pogledate da su to tri osobe na dnevnoj bazi, jasno je zašto treba imati što hitniju reakciju i što bolje uređaje. Uz činjenicu da je neophodan za održavanjem našeg standarda, ovim uređajem i status ŽB kao regionalnog centra za interventnu kardiologiju dobiva tim više na značaju“, objasnio je međimurski župan, naglasivši kako je za uređaj u državnom proračunu osigurano 6 milijuna kuna, što mu je ujedno i procijenjena vrijednost, no postupkom javne nabave i pregovaranjem postignuta je cijena od 3.905.000,00 kuna s PDV-om.

Izvor: Mateja Gošćiej