Zdravstvo 10.10.2019. 10:03. Zadnja izmjena: 10.10.2019. 10:05.

Zavod za javno zdravstvo

Dodijeljene nagrade nakon održane kampanje Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju…

Kako bi se povećao broj aktivnih osoba, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i ove je godine organizirao kampanju Pješke ili biciklom na posao, druženje i rekreaciju… Kampanja je bila namijenjena punoljetnim osobama s prebivalištem u Međimurskoj županiji, trajala je od 9. do 27. rujna, a prijavnice osoba koje su ispunile osnovne kriterije za prijavu, ušle su u ždrijeb za izbor nagrada. Sudionici su trebali u svakom tjednu barem tri dana pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta, rekreacije ili u svrhu sportskih aktivnosti.

- Cilj ove akcije je informirati stanovništvo da se za postizanje i očuvanje dobrog zdravlja preporučuje provođenje minimalno 2,5 sata tjelesne aktivnosti umjerenog intenziteta tjedno. Posebno želimo promovirati pješačenje i biciklizam budući da su to aktivnosti primjerene svim dobnim skupinama i za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, a imaju vrlo povoljan učinak na zdravlje i kvalitetu života, kazala je voditeljica djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš.

Ove godine uključilo se 135 sudionika, od čega 87 žena i 48 muškaraca, koji su tijekom akcije prošli ukupno 25.010 kilometara. U petak, 4. listopada izvučena su imena dobitnika dok su najsretniji svoje nagrade preuzeli u srijedu, 9. listopada u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Prvu nagradu, odnosno bicikl, dobila je Željka Bedić iz Mačkovca koja u akciji sudjeluje svake godine, dobitnica druge nagrade, sportskog sata, je Miroslava Novak Hranjec iz Preloga, treća nagrada, sportska jakna i pojas za hodanje, odnosno trčanje, pripala je Jasminki Šipoš iz Čakovca, biciklistička kaciga bila je četvrta nagrada, a dobila ju je Katarina Borko iz Čakovca, dok je petu nagradu, aparat za mjerenje koraka i pojas, osvojila Paulina Novak iz Čakovca. Najviše kilometara, ukupno 1409, pješice i biciklom je tijekom akcije prošao Željko Belić iz Preloga kojemu je dodijeljen poklon paket. Uz glavne nagrade, deset sudionika osvojilo je sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste, a za sve prijavljene osobe osigurane su jednodnevne ulaznice za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu.