Zdravstvo 09.12.2019. 10:51. Zadnja izmjena: 09.12.2019. 10:52.

Čakovec

Dražen Korent iz Šenkovca krv darovao 129 puta

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec u restoranu Međimurska hiža organiziralo je tradicionalnu podjelu priznanja za višestruke darivatelje krvi. Uručene su zahvalnice i brončani znakovi priznanja za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi iz Međimurske županije koji su dio sebe darovali više od 35 puta (žene) i 50 puta (muškarci), odnosno srebrni znakovi priznanja za darivatelje koji su krv darovali više od 50 puta (žene) i 75 puta (muškarci).

- Ovu svečanost organiziramo jer je to jedini način na koji vam u ime svih stanovnika Međimurske županije možemo od srca zahvaliti na onome što radite. Nadomjestak za krv još nije izmišljen i zato su nam osobe poput vas iznimno dragocjene. Kada biste prestali darivati krv cijeli operativni trakt, a i velik dio internističkog trakta bolnice bi prestao raditi. U Međimurju brojimo 11 tisuća darivatelja krvi, od čega ih je 10 tisuća aktivnih. Ove smo godine u 55 akcija prikupili nešto manje od 5 tisuća doza krvi. Posebno mi je drago što možemo reći da je aktivno sve više mladih darivatelja krvi te da u potpunosti zadovoljavamo potrebe za krvi i krvnim pripravcima u Međimurskoj županiji.“, kazao je na početku svečanosti predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Čakovec dr. Drago Starčević, nakon kojeg je ravnatelj dr.sc. Kristijan Valkaj pročitao pismo upućeno od strane središnjice Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu kojim dobrovoljnim darivateljima krvi izražavaju neizmjernu zahvalnost. I sam dobrovoljni darivatelj krvi, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec nije propustio priliku da nagrađenima čestita na velikoj i plemenitoj gesti koju kontinuirano čine. „Darujete nešto najveće što čovjek može dati i zbog toga se vama posebno ponosimo. Hvala vam.“, poručio je zamjenik Grivec.

Plaketa i zahvalnica za izvanredan uspjeh, odnosno posebno priznanje za 125 puta darovanu krv dodijeljene su Draženu Korentu. No kako je stolnotenisač iz Šenkovca u međuvremenu krv darovao još četiri puta, ukupni broj njegovih dobrovoljnih darivanja penje se do brojke 129.

Svečanost je vodio Tomica Jakopec, a prigodnim programom predstavila se Ženska vokalna skupina Stridonne.