Zdravstvo 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:37.

DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE: Osim izuzetaka, nitko nam ne daje ni kune!

Članovi Društva multiple skleroze Međimurske županije od 9. do 13. prosinca u holu Županijske bolnice Čakovec izložili su svoje ručne radove nastale u okviru kreativnih radionica. Prihodom od prodaje financirat će svoje aktivnosti. Premda su se građani odazvali, predsjednica Društva Marija Mihalić za tijela regionalne, odnosno lokalne vlasti – osim nekoliko izuzetaka – baš i nema riječi hvale.
- U protekle 4 godine, od Međimurske županije nismo dobili niti kune. Sad smo se ponovo javili na natječaj za iduću godinu i župan nam je obećao pomoć, pa ćemo vidjeti. Jedino Općina Domašinec, na čijem području živi jedna osoba koja je član našeg društva, svake godine daje po tisuću kuna. Ove je godine isti iznos dala i Općina Belica. Grad Prelog je, na primjer, dao 500 kuna, no, tamo živi 10 bolesnih osoba. Nitko drugi, premda upite i molbe šaljemo svima, nije nam financijski pomogao, požalila se predsjednica Mihalić. Maćehinski se ponaša i država.
- Naša udruga zapošljava 8 ljudi – gerontodomaćice i osobne asistente koji pomažu onima s najtežim oblicima bolesti. Država je kasnila s isplatom, pa su im i plaće kasnile 3 mjeseca, pojašnjava Mihalić.
Ove su godine izostale i inače redovne donacije farmaceutskih tvrtki i ljekarni koje su članovima udruge običavale donirati vitaminske pripravke.
- Molbe smo odaslali svima, no, odazvala se samo tvrtka Ljekarne Petek kojoj smo, kao i spomenutim općinama, zahvalni, ističe predsjednica.
V. Kelkedi

Izvor: 3061