Zdravstvo 07.10.2017. 08:05. Zadnja izmjena: 07.10.2017. 08:06.

Za drugog izdvoji

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec u akciji Solidarnost na djelu 2017.

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec uključeno je u tradicionalnu akciju «Solidarnost na djelu», koja će se kao i svake godine istovremeno provoditi na području cijele Republike Hrvatske. Ovogodišnja 45. jubilarna akcija «Solidarnost na djelu 2017.» provodi se 12. listopada u popodnevnim satima na području Međimurske županije pod nazivom «Ne dvoji! Za drugog izdvoji». Akciji će se odazvati  38 osnovnih i srednjih škola s područja Međimurske županije koje će svojim trudom i upornošću pomoći u prikupljanju novca, hrane i odjeće.

Novac će se prikupljati putem novčanih bonova u apoenima od 5 kuna. Svaki bon biti će na poleđini ovjeren žigom GDCK Čakovec. Raspodjela novčanih sredstava prikupljenih u akciji je sljedeća:

  • 40 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava ostaje školama za potrebe najpotrebitijih učenika
  • 50 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava ostaje za solidarne svrhe GDCK Čakovec u koju su uključeni i troškovi akcije
  • 10 % od ukupno sakupljenih novčanih sredstava uplaćuje se u Hrvatski Crveni križ u Zagrebu.

Osim škola, u akciju su uključeni i volonteri GDCK Čakovec koji će od 9. do 15.10. prikupljati prehrambene artikle u trgovini Kaufland Čakovec gdje će uz donacijsku kutiju dijeliti i promotivne letke o akciji. Skupljeni proizvodi će se podijeliti osobama korisnicima socijalnog dućana i ostalim socijalno ugroženim sugrađanima.

Drago nam je što smo i ove godine uspjeli angažirati veliki broj djece i odraslih koji su spremni pomoći osobama kojima je to najpotrebnije te su na taj način pokazali kako su humanost i solidarnost još uvijek vrline naših sugrađana koji su se već iskazali u  mnogim dosadašnjim akcijama. Ovim putem željeli bismo im zahvaliti, a ostatak građana potaknuti da se uključe u akciju putem donacija vođeni mišlju: «Ne dvoji! Za drugog izdvoji».

Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec