Zdravstvo 11.05.2018. 09:37. Zadnja izmjena: 11.05.2018. 09:37.

Izazov ili potreba

Hrvatska udruga za promicanje primaljstva održava Simpozij u Čakovcu

U hotelu Park u Čakovcu u organizaciji Hrvatske udruge za promicanje primaljstva, organiziran je 42. Simpozij Hrvatske udruge primalja koji traje do 12. svibnja. Naziv samog Simpozija je „Izazov ili potreba“ na kojem će izlagati stručnjaci na području primaljstva. U posljednje vrijeme, tema brojnih razgovora je potreba za visokoškolskom primaljom u zdravstvenom sustavu, ali i poboljšanju uvjeta rađanja u Hrvatskoj što je ujedno i tema od brojnih predavanja.

Barbara Finderle, predsjednica Hrvatske komore primalja istakla je kako joj je iznimna čast i zadovoljstvo biti u Čakovcu te da je sigurna kako će ovaj Simpozij zračiti pozitivnom energijom koja zasigurno doprinosi boljem radu Komore, ali i svih prisutnih.

Sandra Oslaković, zamjenica ravnatelja Županijske bolnice Čakovec rekla je kako je zvanje primalja jedno od najstarijih zanimanja koje imamo u razvoju društva te je istaknula kako su u današnje vrijeme potrebne stručne i obrazovane primalje te je ovom prigodom poželjela dobrodošlicu i puno uspjeha u radu.