Zdravstvo 14.07.2017. 06:19. Zadnja izmjena: 14.07.2017. 06:21.

ŽB Čakovec

Imat ćemo jednu od najmodernijih bolnica u regiji

Međimurska županija u skorom će razdoblju imati jednu od najmodernijih bolnica u regiji. Potvrđeno je to na predstavljanju projekta „Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije“.

U naredne 3 godine tako će se rekonstruirati i dograditi objekt Paviljon 3, javnosti poznat kao „stara interna“ u koji će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I. Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon 3 te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli Županijske bolnice Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom i suvremenom medicinskom opremom.

„Kao što smo i najavili, pred nama je najveće ulaganje u međimursko zdravstvo u posljednjih 25 godina, jer uz ovo ulaganje nabavljamo opremu i rekonstruiramo odjele, opremamo sale. Uz izgradnju Doma zdravlja vrijednog 30 milijuna kina i preko 10 milijuna kuna ulaganja u primarnu zdravstvenu zaštitu, u čakovečkom i međimurskom zdravstvu zaokružili smo investicijski ciklus od preko 100 milijuna kuna. Dodana vrijednost je ta da sredstva većinom pribavljamo iz fondova, europskih i nacionalnih, a svaka kuna u ulozi je stvaranja jednog standarda kojeg naši građani zaslužuju“, jasan je bio međimurski župan te dodao kako se uskoro očekuje i formalno potpisivanje ugovora s ministrom zdravstva, ali i pozvao sve međimurske građevinske tvrtke da se pripreme za natječaj i da se pobrinu da posao ostane u Međimurju.

„Ovo je ujedno najveći projekt koji se u Međimurju provodi iz EU fondova, odmah do revitalizacije Muzeja Međimurja Čakovec. Posao projektnog tima koji ima devet članova unatoč svom dosadašnjem radu, tek započinje, provedba koja je pred nama je najveći izazov“, naglasila je. Ravnatelj bolnice pritom je zahvalio na podršci Županiji i njenim službama, što su podnijele rizik da se krene u pokušaj da se bolnici priskrbe maksimalna sredstva, uz pomoć stručnih službi ministarstva te uz višestruke konzultacije sa SAFU-om i Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje.