Zdravstvo 06.10.2016. 09:29. Zadnja izmjena: 06.10.2016. 09:35.

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Javna tribina Prva pomoć kod problema mentalnog zdravlja u Čakovcu 6. listopada

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, a povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u četvrtak, 6. listopada održava se tribina na temu Prva pomoć kod problema mentalnog zdravlja.

Tribina će se održati u Scheierovoj zgradi u Čakovcu s početkom u 18 sati, a predavat će Berta Bacinger Klobučarić, prof. psihologije, Andreja Bogdan, klinički psiholog te Živko Mišević, dr. med. spec. psihijatar.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada svake godine po okriljem Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) te Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) s ciljem promicanja važnosti mentalnog zdravlja kao jednog aspekta unutar ukupnog zdravlja osobe.

Osobe s problemima mentalnog zdravlja često su očajne i nesretne te im je izuzetno potrebna pomoć i podrška od strane najbližih. WFMH procjenjuje da se oko 25 posto odraslih osoba u nekom trenutku u životu suočava s velikom krizom koja može utjecati na njihovo mentalno zdravlje.

S ciljem sprečavanja pojavnosti i ublažavanja mentalnih problema Zavod za javno zdravstvo već šestu godinu zaredom organizira obilježavanje 10. listopada te se pridružuje nastojanjima da ovaj vid pomoći - psihološke prve pomoći - postane dostupan svima.

Izvor: ZZJZMŽ