Zdravstvo 16.06.2020. 14:00. Zadnja izmjena: 16.06.2020. 14:02.

Koronavirus

Jedan novi slučaj zaraze u posljednja 24 sata i nekoliko novih odluka

Trenutno je potvrđeno ukupno 2.255 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj. 2.140 osoba se oporavilo. Nema pacijenata na respiratoru. Preminulo je stotinu i sedam osoba.

  •  Dosad je testirano ukupno 70.526 osoba, a u posljednja 24 sata njih 272.

Jučer, 15. lipnja Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je tri odluke:

  • Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske
  • Odluku o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada u djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Ovim odlukama produžen je postojeći režim prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske do 30. lipnja 2020. godine, omogućena je uspostava željezničkog i cestovnog međunarodnog javnog prometa uz pridržavanje preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te je za djelatnost trgovine ukinuta zabrana rada blagdanima i neradnim danima, što znači da je omogućeno uspostavljanje radnog vremena kao i prije proglašene epidemije bolesti COVID-19, ali i dalje uz obveznu primjenu protuepidemijskih mjera i pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku kojom se od 15. lipnja, s obzirom na dobru epidemiološku situaciju, omogućava održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.