Zdravstvo 02.01.2019. 08:27. Zadnja izmjena: 02.01.2019. 08:28.

Nova godina

Karlo Sabol prva rođena beba u Međimurju u 2019.

Prva ovogodišnja rođena beba u Međimurju je Karlo Sabol, sin Nikoline i Valentina iz Murskog Središća. Rođen je u ranim popodnevnim satima, težak je 3980 gr i dugačak 54 cm. Za porod koji je prošao u najboljem redu pobrinuli su se dr. Boris Valpatić, te babice Marija Zvornik i Vesna Kirić.

Prvu rođenu bebu posjetio je župan Međimurske županije Matija Posavec te uručio simbolični poklon bon, košaru punu voća te velikog plišanog medvjedića.

Župan Posavec obišao je i novi odjel neonatologije, nove rađaone i prostorije za pripremu poroda. „Višemilijunskim ulaganjem u rekonstrukciju Odjela neonatologije i Odjela rodilišta s rađaonom stvoreni su doista vrhunski uvjeti za boravak pacijentica. U narednom ćemo razdoblju uložiti određena financijska sredstva za nabavku nove opreme za Službu ginekologije, porodništva i neonatologije. Međutim, uz opremu najvažniji su ljudi pa čestitam i zahvaljujem liječnicima, medicinskim sestrama, babicama koje vrlo brižno čuvaju i njeguju prostore u kojima se rađaju novi životi.