Zdravstvo 03.05.2019. 09:00. Zadnja izmjena: 03.05.2019. 09:03.

SDP Međimurske županije

Mjerenje glukoze u krvi i krvnog tlaka te tribina o problemima zdravstva u Hrvatskoj

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije i Koordinacija akcija „Prevencijom do zdravlja“ SDP-a na nacionalnoj razini organizira javnozdravstvenu akciju u subotu 4. svibnja od 9,30 do 12 sati u zgradi Scheier na Trgu Republike u Čakovcu.

U duhu socijaldemokracije, altruizma i humanizma i s ciljem i saznanjem da je zdravlje najveće bogatsvo, u vjeri da je prevencija najbitnija, širimo našu socijaldemokratsku ideju i predstavljamo SDP-ov program Nacionalne zdravstvene politike. Aktualna vlast je zdravstvo dovelo do kolapsa, liste čekanja su produžene, medicinske sestre i liječnici napuštaju Hrvatsku, korupcija raste, događa se tiha i sve glasnija privatizacija zdravstva i stoga je ovakav zdravstveni sustav neodrživ.

O navedenoj problematici bit će govora na tribini koja će se održati tijekom akcije, na katu zgrade Scheier od 10 do 11 sati.

Govorit će:

  • Saša Srića, dr.med., glavni koordinator Akcije „Prevencijom do zdravlja“ SDP-a na nacionalnoj razini
  • Petar Brinar, dr.med., zamjenik glavnog koordinatora

Ujedno će se predstaviti najbolja lista za EU parlament za zdravu Hrvatsku i zaštitu naših nacionalnih interesa i socijaldemokratskih vrijednosti.

Liječnici i medicinsko osoblje bit će na raspolaganju za sva pitanja vezana uz očuvanje zdravlja i pravilne prehrane i pomoći vam savjetima, a tijekom akcije mjerit će se glukoza u krvi i krvni tlak.