Zdravstvo 04.04.2018. 23:04. Zadnja izmjena: 04.04.2018. 23:07.

60 godina djelovanja

Na Odjelu za pedijatriju ŽB Čakovec zadovoljni opremom i brojem djelatnika

Prigodnim programom u zgradi Scheier u subotu, 24. ožujka obilježeno je 60 godina rada Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec. Voditelj Odjela Dejan Balažin, dr. med. u uvodu je pozdravio sve prisutne i iznio nekoliko podataka o osnivanju pedijatrije u Čakovcu 1958. godine.

- Osnivanje se veže uz dolazak dr. Đorđa Pala koji je napravio temelje organizirane zdravstvene zaštite djece u Međimurju, no još 1955. godine u bolnici je otvoren Dječji odjel s 28 kreveta, kazao je. Odjel je na 4. kat čakovečke Bolnice preseljen 1973. godine kada su imali 68 kreveta. Pedijatrija danas ima šest specijalista pedijatrije, tri specijalizanta, jednu magistru sestrinstva, pet prvostupnica sestrinstva, 21 medicinsku sestru i po jednu bolničarku, kuharicu i fizioterapeuta. - Danas slavimo veliki, lijepi jubilej od početaka organizacije zdravstvene zaštite djece u Međimurju. Uvjeti rada puno su bolji, a količina opreme puno je veća nego prije 60 godina. Pratimo svjetske trendove i maksimalno se trudimo uljepšati boravak djece i njihovih roditelja u bolnici, kazao je doktor Balažin zahvalivši svim donatorima, udrugama, vrtićima i školama koje se uključuju u humanitarne akcije za Odjel te tako doprinose većoj kvaliteti njihova rada.

U programu proslave nastupili su Marija Jambrošić, muška vokalna skupina zbora Josip Štolcer Slavenski Čakovec, Samanta Grahovec i Martina Roža uz klavirsku pratnju Marca Marijana Kuppera te Greta Mikec uz klavirsku pratnju Marija Jageca, prof. Osim glazbenih nastupa, održana su i dva stručna predavanja, a organizirana je i izložba slika Kristine Tot Kaša iz Palovca te su svi slavljenici i njihovi gosti, uz razgovor i prigodni domjenak, mogli uživati u pogledu na anđele koje je vješto naslikala u bezbroj različitih boja.