Zdravstvo 05.04.2018. 11:50. Zadnja izmjena: 05.04.2018. 11:51.

Županijska bolnica Čakovec

Na prvom katu 'stare bolnice' otvorena je novouređena Kirurgija I.

U Županijskoj bolnici Čakovec u četvrtak, 5. travnja otvoren je odjel Kirurgije I., to jest Odjel opće, vaskularne kirurgije i urologije i jednodnevne kirurgije. Riječ je o projektu naziva "Rekonstukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije". Odjel je smješten na prvom katu "stare bolnice".

- Nakon godinu dana od potpisivanja ugovora s ministarstvima realizirali smo prvi dio projekta koji se tiče jednodnevne kirurgije i dnevne bolnice. Zahvaljujući podršci Županije, župana i ministarstava uspjeli smo projekt pretvoriti u projekt ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna. Ovo je otvaranje odjela vaskularne kirurgije, opće kirurgije, urologije ... u principu jednodnevne kirurgije koja će bitno poboljšati sigurnost i rad za same pacijente, ali i našim djelatnicima. U protekle tri godine više nego duplo je povećan broj zahvata u jednodnevnoj kirurgiji, a s ovim kvalitetnim prostorima taj će postotak rasti. Ovo je samo početak projekta, tek pet posto, a 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava je najveće bespovratno ulaganje u stogodišnjoj povijesti bolnici - kazao je prilikom otvorenja ravnatelj Bolnice Robert Grudić. Potom je riječ preuzeo župan Matija Posavec.

- Cijeli projekt koji je vrijedan 65 milijuna kuna, a 15 milijuna osigurava županijski proračun. Uskoro ćemo otvoriti i novu rađaonu, užurbano pripremamo dokumentaciju za obnovu paviljona II. i III. i doista želimo pripremiti nas zdravstveni sustav da infrastrukturno bude na europskoj razini. 83 posto naših Međimuraca liječi se u ovoj bolnici. Ovakva bolnica zaslužuje i uređaj za magnetsku rezonancu. To je civilizacijski standard - kazao je župan. Apel da država financira kupnju magneta uputio je prisutnom pomoćniku ministra zdravstva, Gordanu Žaniću.