Zdravstvo 18.02.2020. 10:16. Zadnja izmjena: 18.02.2020. 10:20.

17. veljače

Na Psihošpanciru u Čakovcu velik broj stručnjaka različitih struka

Svake godine u Hrvatskoj se obilježava Tjedan psihologije s ciljem popularizacije znanosti i djelatnosti koju psiholozi obavljaju u svom radu, u okviru kojeg je Društvo psihologa Varaždin od 14. do 17. veljače 2020. godine organiziralo stručni skup pod nazivom Psihošpancir.

Više od 150 psihologa, psihijatara, psihoterapeuta,  rehabilitacijskih edukatora, socijalnih pedagoga, logopeda, ali i stručnjaka drugih struka tijekom tri dana održalo je brojna predavanja, tribine i radionice namijenjene stručnom usavršavanju profesionalaca, ali istovremeno i svim zainteresiranim građanima i studentima.

Nakon dva dana Psihošpancira koja su održana na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, Međimursko veleučilište u Čakovcu bilo je domaćin posljednjeg dana ovog festivala psihologije koji osim promocije psihologije kao primijenjene struke ima za cilj i širenje zdravstvene pismenosti te informiranosti stanovništva o mentalnom zdravlju.

„Društvo psihologa Varaždin započelo je s organizacijom Psihošpancira prije pet godina na 35. godišnjicu rada te se pokazalo da je stručni skup odlična prilika da se susretnu stručnjaci iz različitih struka s ciljem razmjene iskustva i znanja. Stoga smo nastavili s organizacijom i danas smo izuzetno ponosni na velik odaziv stručnjaka, ali i stručnost tema kojima se bavimo.“, kazala je predsjednica POO Psihošpancira Andreja Bogdan, ujedno predsjednica Hrvatske psihološka komore i Društva psihologa Varaždin.

Otvorenju Psihošpancira u Čakovcu nazočila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula da su teme kojima se bave predavanja i radionice od izuzetnog značaja za stručnjake različitih struka.  Spomenimo da je u okviru Psihošpancira u Varaždinu održan simpozij na temu Psihologija za poduzetn(ik)e, dok je u Čakovcu održan simpozij Psihologija sporta i rekreacije. Program otvorenja Psihošpancira u Čakovcu obogatio je Matej Čemerin, učenik Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec pod mentorstvom profesora Marka Žerjava.