Zdravstvo 08.02.2019. 10:14. Zadnja izmjena: 08.02.2019. 10:18.

15. i 16. veljače

Ovogodišnji Psihošpancir na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu

Ovogodišnji, četvrti po redu Psihošpancir održat će se 15. i 16. veljače 2019.  na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a 18.veljače na Sveučilištu Sjever, SC Varaždin.

Više od sto stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem održat će  predavanja i radionice namijenjene širokoj stručnoj javnosti i svim zainteresiranim građanima, a ulaz na sve sadržaje je besplatan i slobodan. Stručnjaci mogu poboljšati svoje profesionalne kompetencije, a ljubitelji psiholoških tema uživat će u stjecanju brojnih korisnih znanja i vještina kojima mogu doznati nešto o sebi i drugim ljudima, poboljšati svoje komunikacijske vještine i vještine koje su im potrebne za uspješno održavanje odnosa s osobama u poslovnom i obiteljskom okruženju, razigrati svoju kreativnostili steći neki novi uvid ili iskustvo.

Predavači su poznati psiholozi i psihijatri, edukacijski rehabilitatori, logopedi, socijalni pedagozi, ali i dramski pedagozi, novinari, etnolozi, pravnici. 

Psihošpancir počinje u petak 15. veljače u 14 sati tribinom Medijska pismenost namijenjenoj i novinarima, a nastavlja se predavanjem poznate autorice brojnih knjiga Dubravkom Miljković o važnosti smijeha i smijanja. O problemima ovisnosti govorit će poznati psihijatri Zoran Zoričić, Ante Bagarić, Irena Rojnić Palavra, a kako tišinu možemo kreativno koristiti kao lijek pokazat će nam u radionici koju vodi psihijatar Duje Barišić. U subotnjem programu, koji će se održavati od 10 do 20 sati u šest dvorana, u više od 50 sati programa sudjelovat će brojna poznata imena hrvatske psihijatrije i psihologije. Izdvajamo Simpozij za poduzetnike koji će svim poduzetnicima i menadžerima koristiti u upravljanju ljudskim resursima i vođenju poslovanja njihovih tvtki, te Simpozij psihologije sporta i rekreacije namijenjen sportašima, trenerima, rekreativcima, ali i svima onima koje ove teme interesiraju. Maturanti srednjih škola mogu se upoznati s programima studija psihologije i edukacijsko rehabilitacijskim studijem.

I ove godine sve zainteresirane stručnjake i  građane očekuju  brojna zanimljiva predavanja i radionice na kojima mogu mnogo naučiti o sebi, poboljšati svoje profesionalne kompetencije ili svoje vještine u odnosima s drugim ljudima, naučiti kako se nositi s nekom životnom situacijom. Predavanja i radionice  su namijenjena širokoj stručnoj javnosti i svim ljubiteljima psiholoških tema.

  • Sudjelovanje na svim predavanjima i radionicama Psihošpancira  je besplatno, ulaz je slobodan svim zainteresiranim stručnjacima i građanima., a za vrijeme trajanja konferencije moći ćete provjeriti kakvo je vaše raspoloženje i uključiti se u akciju Mjerenja raspoloženja Hrvatske psihološke komore.Psihošpancir je konferencija koja je bodovana od strukovnih komora (HPK,HLK,HKMS,HKSR).

Najave predavanja možete pratiti na FB stranici organizatora Psihošpancira Društva psihologa Varaždin, a kompletan program bit će dostupan na www.dpv.hr.