Zdravstvo 26.11.2018. 14:38. Zadnja izmjena: 26.11.2018. 14:39.

Vozni park obogaćen

Pet novih vozila Doma zdravlja Čakovec

Vozni park Doma zdravlja Čakovec nedavno je obogaćen za pet novih vozila kojima će se unaprijediti standard prijevoza pacijenata. - Naš se vozni park sastoji od 36 aktivnih vozila, a nedavno smo nabavili dva nova automobila za patronažnu službu, dva nova vozila za sanitetski prijevoz bolesnika i pacijenata i jedno novo vozilo u sklopu projekta CrossCare - HomeCare koji će služiti za dolazak u kuću starijim osobama za potrebe fizikalne terapije i savjetovanja o prehrani, kazao je na predstavljanju novih vozila u ponedjeljak, 26. studenog ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić. Ukupna vrijednost pet novonabavljenih vozila je 793.460 kuna.

U Domu zdravlja Čakovec zaposleno je 18 patronažnih sestara. Svaka od njih ima svoj službeni automobil te na godišnjoj razini vozilima prijeđu oko 110.000 kilometara. S Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje Dom zdravlja ima ugovorene i tri medicinske sestre srednje stručne spreme na djelatnosti zdravstvene njege u kući bolesnika koje također koriste svaka svoj auto i na godišnjoj razini prijeđu oko 25.000 kilometara, mobilni palijativni tim prijeđe oko 15.000 kilometara godišnje dok sanitetski prijevoz, odnosno osam timova u 14 vozila, godišnje odvozi oko 700.000 kilometara. - Nabavljanje novih vozila zbog velikog broja godišnje prijeđenih kilometara je neophodno s obzirom na starost i stanje nekih vozila, dodao je ravnatelj Vrčić.

Župan Matija Posavec istaknuo je kako se kupnjom novih vozila poboljšava skrb i prijevoz za pacijente jer su novi automobili komforniji i sigurniji i za pacijente i za medicinsko osoblje.