Zdravstvo 13.06.2018. 14:37. Zadnja izmjena: 13.06.2018. 14:42.

Obnova 'stare interne' u Županijskoj bolnici Čakovec

Počinju radovi vrijedni 32 milijuna kuna

Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije, projekt vrijedan ukupno 64,7 milijuna kuna, ušao je u fazu potpisivanja ugovora za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji Paviljona 3, poznatijeg kao "stara interna". Ugovor vrijedan 32 milijuna kuna u srijedu su potpisali ravnatelj ŽB Čakovec Robert Grudić i Maja Đurkin Međimurec u ime izvođača radova.

U objekt stare interne nakon rekonstrukcije i dogradnje još jednog kata, smjestit će se Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel psihijatrije i Psihijatrijska dnevna bolnica, a rekonstruirat će se i obnoviti odjel Kirurgije 1.

Ova faza trebala bi biti dovršena za nešto manje od dvije godine. Od ukupnog iznosa vrijednosti projekta, čak 50 milijuna kuna je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (85 posto EU, 15 posto država), a razliku od 14,7 milijuna kuna osigurat će Međimurska županija. Nešto više od 30 milijuna kuna namijenjeno je nabavci suvremene medicinske opreme.

Uz vodstvo Bolnice i predstavnike izvođača radova, na potpisivanju ugovora bili su i predstavnici Ministarstva zdravstva, predstavnici Međimurske županije na čelu sa županom Matijom Posavcem i predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, te šefovi odjela koji će dobiti nove prostore.