Zdravstvo 08.10.2018. 08:53. Zadnja izmjena: 08.10.2018. 08:53.

Utorak, 9. listopada

Predavanja u ŽB Čakovec povodom Dana presađivanja organa i tkiva

Udruga dijaliziranih i transplatiranih bubrežnih bolesnika Međimurske županije u utorak, 9. listopada od 8 do 10 sati na 4. katu novog paviljon ŽB Čakovec, u učionicama koje koriste učenici Srednje škole Čakovec, smjer med. sestra-tehničar, prigodnim predavanjem na temu:

„Dio tebe ja nosim u sebi“

 

obilježit će Dan presađivanja organa i tkiva.

Predavanja će održati osobe koje su u svakodnevnom kontaktu sa transplantiranim pacijentima ili onima koji su na listi za transplantaciju, a potencijalni korisnik doniranja je svaki od nas.

  • Biserka Mustač Hlebec, dr.med., spec. anesteziologije, reanimatologije intenzivnog liječenja, koordinatroica za eksplantaciju u Međimurskoj županiji: „Važnost doniranja organa i postupci do eksaplantacije“.
  • Snježana Vujec, dr. med. spec. interne medicine, subspec. nefrologije, voditeljica Odjela za nefrologiju sa hemodijalizom, endokrinologiju i dijabetologiju: „Prevencija bubrežnih bolesti“
  • Sanja Pintarić, bacc.med.techn., glavna sestra Službe internističkih bolesti: „ Pacijent na hemodijalizi“.

Cilj predavanja je upoznati buduće zdravstvene radnike sa važnosti prevencije bubrežnih bolesti, vrijednosti doniranja organa i tkiva te specifičnostima zdravstvene skrbi za pacijenta na hemodijalizi. Predavanjima će prisustvovati učenici Srednje škole Čakovec, smjer medicinska sestra-tehničar i članovi Udruge koji će dijeliti promotivne materijale.

- Pozivamo vas da svojim dolaskom i vi doprinesete promociji doniranja organa i tkiva jer time omogućavamo da život teče i nakon smrti, poručuje tajnica Udruge Marija Lesinger.