Zdravstvo 25.05.2018. 12:38. Zadnja izmjena: 25.05.2018. 12:46.

Govori dr. Igor Šegović

Predavanje o cijepljenju u dječjoj dobi u Pribislavcu u četvrtak, 7. lipnja

U četvrtak, 7. lipnja s početkom u 17 sati održat će se predavanje na temu "cijepljenje u dječjoj dobi" u maloj dvorani društvenog doma u Pribislavcu. Organizatori predavanja su Saša Rakić i Matija Ladić ispred Kluba nezavisih vijećnika Matija i Saša Zajedno Za Pribislavec, a gost predavač će biti liječnik pedijatar dr. Igor Šegović

S obzirom da se u zadnje vrijeme puno polemizira oko cijepljenja djece te se stvara nepotrebna panika, u Klubu nezavisnih vijećnika kažu da su ovakva predavanja od izuzetne edukativne važnosti za ovu sredinu i ljude. Ujedno se šire i kruži puno dezinformacija u svezi cijepljenja te smatraju da treba ljudima, mladim majkama i očevima te budućim roditeljima pružiti relevantne i stručne podatke o samoj važnosti cijepljenja. Zašto je cijepljenje važno, što nam ono donosi te koja je uloga cijepiva biti će tokom predavanja prezentirano i objašnjeno od strane dr. Igora Šegovića.

Bit će i prikazan kalendar cijepljenja te koje se sve vrste cijepiva daju i koja je njihova uloga u razvoju zdravog djeteta, zdrave okoline i sprečavanja nastanka pojave nekih opasnih bolesti.

Izvor: Klub nezavisnih vijećnika Matija i Saša Zajedno Za Pribislavec