Zdravstvo 04.01.2019. 22:09. Zadnja izmjena: 04.01.2019. 22:10.

ŽB Čakovec

Prijatelji svetog Roka za ljepše snove mališana

S vrijednom donacijom Odjel za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec u petak, 28. prosinca posjetili su članovi Udruge Prijatelji svetog Roka. Udruga je u Draškovcu osnovana prije deset godina, a njihov se rad temelji na humanitarnom i kulturnom djelovanju. Akcijom Malenima za ljepše snove od travnja 2017. godine prikupljali su novčana sredstava s kojima su ovih dana, po završetku akcije, kupili četiri velika kreveta i jedan kinderbet.

- Početak akcije bio je humanitarni koncert u Centru za kulturu Čakovec, a nakon toga su građani svoje donacije uplaćivali na poseban račun. Svaki put kad smo željeli akciju privesti kraju javio se još netko tko je htio donirati, tako da smo akciju svako malo produživali. Na kraju je prikupljeno 85.229 kuna, kazao je predsjednik Udruge Prijatelji svetog Roka Ivan Vadas.

Medicinskoj sestri na Odjelu pedijatrije Božici Kemec iz Draškovca koja je inicirala akciju, svim članovima Udruge i donatorima zahvalio je voditelj Odjela Dejan Balažin napomenuvši da će kreveti i kinderbet doprinijeti ugodnijem boravku mališana u bolnici.