Zdravstvo 05.03.2019. 08:08. Zadnja izmjena: 05.03.2019. 08:14.

Smijenjen ravnatelj

Priopćenje Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec

Upravno vijeće Županijske bolnice Čakovec nakon jučer (4. ožujka) održane sjednice javilo se priopćenjem:

- Međimurska županija provodi najveći investicijski ciklus u zdravstvu ikada jer joj je prvenstveni interes razvoj i dobro funkcioniranje zdravstvenog sustava te najkvalitetnija zdravstvena skrb za sve stanovnike Međimurja. Za razvoj naše Bolnice i uspješnu realizaciju projekata potrebna je dobra suradnja s osnivačem i ostalim zdravstvenim ustanovama. No, unatoč pruženim prilikama došlo je do nemogućnosti suradnje osnivača i uprave Bolnice, ali i ozbiljno narušenih međuljudskih odnosa unutar same ustanove što je rezultiralo otežanim radom na pojedinim odjelima. Nadalje, prema financijskom izvješću za 2018. vidljivo je da je Županijska bolnica Čakovec poslovnu godinu završila u minusu. To su neke od situacija koje nisu usmjerene na razvoj ustanove i zdravstvene djelatnosti, ali i kvalitetan redovan rad te brigu o zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima. Zabrinjavajući je podatak odlazak više od 20 liječnika u protekle dvije godine.

Osnivač je u proteklih godinu dana razgovarao s ravnateljem Bolnice te od njega zatražio i očitovanje vezano uz situaciju u Bolnici, ali u konačnici, zbog nemogućnosti postizanja kvalitetnih dogovora i zajedničkih rješenja donijeta je odluka da se razriješi Roberta Grudića, dr. med. spec. opće kirurgije, ortopedije i traumatologije, subspec. traumatologije s dužnosti ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, a zamjenice ravnatelja dr. sc. Sandra Oslaković, dr. med. spec. transfuzijske medicine podnijela je ostavku na mjesto zamjenice i pomoćnice ravnatelja za kvalitetu, stoji u priopćenju Upravnog vijeća Bolnice.

Kao što smo već jučer pisali na mjesto v. d. ravnatelja Županijske bolnice Čakovec izabran je doc. dr. sc. Tomislav Novinščak, prof. v.š., dr. med. spec. kir. dok je njegov zamjenik Miroslav Horvat, dr. med., spec. interne medicine, subspec. Pulmologije.