Zdravstvo 03.05.2019. 11:23. Zadnja izmjena: 03.05.2019. 11:27.

Prelog

Projekt Udruge oboljelih od celijakije Kad hrana boli! Od sumnje do dijagnoze!

Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske uspješno je završila projekt pod nazivom „Kad hrana boli! Od sumnje do dijagnoze!“. U sklopu projekta održana su dva predavanja stručnjaka sa strane medicine u području gastroenterologije i sa strane nutricionizma. Dva stručnjaka među vodećima u Hrvatskoj na polju celijakije i bezglutenske prehrane.

U prepunoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, prisutnima je zaželjela dobrodošlicu predsjednica Udruge Marija Goričanec, a predavanja su održali dr. Igor Šegović, specijalist pedijatar,subspecijalist dječje gastroenterologije,hepatologije i prehrane te magistra nutricionizma Diana Gluhak Spajić, osnivačica Healthy Meal standarda.

Da je tema predavanja bila zanimljiva dokazala su i brojna postavljena pitanja na koja su predavači  vrlo rado odgovarali. Predstavljeni su i bezglutenski proizvodi Bez-glutena.hr, distributer a iz Preloga.

Nakon predavanja svi prisutni su mogli uživati u bezglutenskim delicijama koje su pripremile članice Udruge oboljelih od celijakije SZ Hrvatske. Udruga je također pripremila edukativne letke, materijale o radu Udruge te brošuru o celijakiji i prehrani bez glutena.

Izvor: Marija Goričanec