Zdravstvo 10.03.2020. 08:12. Zadnja izmjena: 10.03.2020. 08:14.

Stožer civilne zaštite

Stanje na području Međimurske županije, vezano uz pojavu koronavirusa, je stabilno

Temeljem podataka Stožera civilne zaštite Međimurske županije, stanje na području Međimurske županije, vezano uz pojavu koronavirusa (COVID 19) je stabilno, tijekom današnjega dana u zdravstvene ustanove na našem području nije se javila niti jedna osoba sa simptomima koronavirusa te u Međimurskoj županiji nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze korona virusom (COVID – 19). Stožer civilne zaštite Međimurske županije slijedi upute nacionalnog stožera i u stalnoj je pripravnosti.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je preporuku da se do daljnjega odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1000 ljudi.

Za sva javna okupljanja koji će se organizirati date su slijedeće upute za organizatore:

  • Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima
  • Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt
  • Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije

Također, organizatori skupova ili javnih okupljanja prije organizacije istih moraju osigurati suglasnost nadležnih županijskih stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu.

Sve informacije vezane uz koronavirus pratite i na web stranici i društvenim mrežama https://twitter.com/RavnateljstvoCZ i https://www.facebook.com/Ravnateljstvo-civilne-za%C5%A1tite-MUP-RH-112341947028373/ .

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanje kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo - LINK

  • Načelnik kriznog stožera Međimurske županije, Josip Grivec