Zdravstvo 08.02.2017. 09:49. Zadnja izmjena: 08.02.2017. 09:57.

Županijska liga protiv raka

Sveta misa i darivanje bolesnika povodom Svjetskog dana bolesnika

U organizaciji Županijske lige protiv raka Čakovec i ove će se godine obilježiti Svjetski dan bolesnika kojeg je prije 20 godina utemeljio Sveti Otac Ivan Pavao II. Uoči Svjetskog dana bolesnika, u petak, 10. veljače u 13 sati, članovi predsjedništva i predstavnici Klubova oboljelih od raka Županijske lige protiv raka Čakovec posjetit će nekoliko odjela Županijske bolnice Čakovec te prigodnim darovima darovati bolesnike. U 14h msgr. će u kapeli Županijske bolnice Čakovec služiti Svetu misu za sve bolesnike.

Povodom Svjetskog dana bolesnika, osobe koje su i same iskusile što znači suočiti se s dijagnozom maligne bolesti te s različitim situacijama prilikom liječenja i rehabilitacije, svojim pozitivnim iskustvom mogu pružiti vrlo važnu psihološku potporu u cilju što bržeg i uspješnijeg ozdravljenja novooboljelih osoba.

Uz simbolične poklone i prigodnu potporu, obilježavanjem Svjetskog dana bolesnika Klubovi žele novooboljele osobe, članove njihovih obitelji i cjelokupnu javnost informirati o njihovom djelovanju. Žele što veći broj osoba motivirati na aktivno uključivanje u klubove u kojima putem uzajamne pomoći mogu dobiti psihološku potporu od strane osoba u sličnoj situaciji i sa sličnim iskustvima, potporu zdravstvenih djelatnika, informacije o mogućnostima ostvarivanja svojih prava iz zdravstvene i socijalne zaštite, a organiziraju se i edukativna predavanja te neformalna družanja, a sve u cilju što aktivnijeg uključivanja u proces vlastitog liječenja te što uspješnijeg povratka u svoju obiteljsku i radnu sredinu te cjelokupnu zajednicu.

Izvor: Irena Šestak