Zdravstvo 03.09.2016. 08:40.

Zavod za javno zdravstvo

Tjelesnom aktivnošću do odličnog zdravlja

Zavod za javno zdravstvo predstavio je aktivnosti koje organizira tijekom mjeseca rujna u cilju promicanja tjelesne aktivnosti. S projektom Pješke ili biciklom na posao kreće se od ponedjeljka, 5. rujna, a traje sve do 25. rujna. Prijaviti za sudjelovanje možete se nakon završene akcije putem ispunjavanja obrasca koji preuzimate na web stranici zavoda.

Već devetu godinu organiziramo ovaj projekt za zaposlene osobe koje u tri tjedna akcije barem tri dana pješače ili putuju biciklom na posao i s posla. Do sada je sudjelovalo 846 osoba, a nadamo se velikom broju sudionika i ove godine, kazala je rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo Renata Kutnjak Kiš.

U petak, 9. rujna mala skupina biciklista iz Zavoda za javno zdravstvo MŽ i Udruge Laganini Prelog krenut će biciklima do jezera Balaton odakle će motornim vozilima otići u Košice u Slovačku gdje je 10. rujna organizirano službeno otvorenje 2. Europskog tjedna sporta dok će se taj dan u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Belici i Gardinovcu, kao najava za sportski tjedan, održati plesni događaj.

Mi kao zdravstvena ustanova kroz svoje aktivnosti, programe i projekte nastojimo širiti spoznaju o povezanosti tjelesne aktivnosti i zdravlja, radne produktivnosti te ukupne kvalitete života, rekla je ravnateljica Zavoda Marina Payerl Pal. Osim spomenutih aktivnosti, prvog dana mjeseca listopada obilježit će se Svjetski dan hodanja i to akcijama Hodanjem do zdravlja i Volonteri u parku.